Ανακαλύφθηκαν 27 σαρκοφάγοι ηλικίας 2.500 ετών

Εικοσιεπτά ασύλητες σαρκοφάγοι, ηλικίας 2.500 ετών, που βρίσκονταν σε υπόγεια κρύπτη που αποκαλύφθηκε πρόσφατα στην αρχαία αιγυπτιακή νεκρόπολη Σακκάρα, στην αριστερή όχθη του Νείλου, ήρθαν στο φως από αρχαιολόγους.

Δεκατρείς εξ αυτών ανακαλύφθηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου, και ακολούθησαν ακόμη δεκατέσσερις. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη, τη σημαντικότερη στο είδος της. 

Οι ξύλινες σαρκοφάγοι είναι διατηρημένες σε καλή κατάσταση και διακοσμημένες με περίτεχνα σχέδια σε έντονα χρώματα και ιερογλυφικά. 

Η Σακκάρα, σε απόσταση 30 χλμ νότια του Καΐρου, μέρος της αρχαίας πρωτεύουσας Μέμφιδας, αναφέρεται ως τόπος ενταφιασμού για περισσότερο από 3.000 χρόνια, ήδη από την αρχαϊκή περίοδο της πρώτης Δυναστείας και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCΟ. 

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, τα φέρετρα είναι εντελώς κλειστά και δεν έχουν ανοιχτεί από την εποχή της ταφής, ανακοίνωσε το Υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου. 

«Περισσότερα μυστικά» 

Ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου Χάλεντ αλ Ανάνι καθυστέρησε δύο ημέρες να κάνει την επίσημη ανακοίνωση του νέου ευρήματος, καθώς ήθελε να επισκεφτεί το σημείο και να ευχαριστήσει το προσωπικό που εργάστηκε υπό δύσκολες συνθήκες κατεβαίνοντας με σκοινιά σε ένα πηγάδι βάθους 11 μέτρων.

Φωτό: MOHAMED ABD EL GHANY / REUTERS

Πηγή: Huffpost

www.YouGoCulture.com

Online διαδραστική πλατφόρμα προβολής του πολιτισμού των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπες στο www.act4Greece.gr Επίλεξε τη ∆ράση YOU GO CULTURE

Κάνε τη δωρεά σου με ένα κλικ στο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ή με απ’ ευθείας κατάθεση ή μέσω internet, phone και mobile banking.

Πρόγραμμα Crowdfunding