Ανακαλύφθηκε η πόλη όπου ο Χριστός τάισε 5.000 ανθρώπους (;)

Ειδικοί, που πραγματοποιούσαν ανασκαφές σε μια περιοχή στην Ιερουσαλήμ, έχουν πειστεί ότι βρήκαν τις πύλες της αρχαίας πόλης Σερ – μια περιοχή που μνημονεύεται στην Καινή Διαθήκη, όπου ο Ιησούς Χριστός έκανε το θαύμα του χορτασμού των πέντε χιλιάδων ανθρώπων.

Μια ομάδα 20 αρχαιολόγων λέει ότι βρήκαν μια σειρά από πλίνθινες κατασκευές, για τις οποίες πιστεύουν ότι είναι πύλες και χρονολογούνται την Πρώτη Περίοδο του Ναού – 1000 π.Χ. με 586 π.Χ.

Οι ανασκαφείς πρόσθεσαν ότι το μέγεθος, ο πλούτος και οι εντυπωσιακές οχυρώσεις καταδεικνύουν ότι πρόκειται για τη Σερ – τώρα είναι σε μια περιοχή που ονομάζεται Βηθεσδά – ήταν μια μεγάλη πόλη.

Ο επικεφαλής αρχαιολόγος Dr Rami Arav είπε: «Δεν έχουν διασωθεί πολλές πύλες σε αυτή την χώρα από αυτή την περίοδο. Βηθεσδά ήταν το όνομα της πόλης κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Περιόδου του Ναού, αλλά κατά την Πρώτη Περίοδο του Ναού ήταν η πόλη Σερ», ανέφερε ο δρ. Arav, επισημαίνοντας το εδάφιο από το «Ιησού του Ναυή» 19:35, όπου αναφέρεται: «Οι οχυρωμένες πόλεις ήταν οι Σιδδίμ, Σερ, Χαμμάθ, Ρακκάθ, Κιννέρεθ».

Ο Dr. Arav, μετά από χρόνια ανασκαφών, ανακάλυψε τη Βηθεσδά. Στη συνέχεια, άλλοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στην περιοχή πολλά απομεινάρια από διάφορες περιόδους. Οι ανασκαφές γίνονται στην περιοχή του Πάρκου της Ιορδανίας, βορειοανατολικά της Θάλασσας της Γαλιλαίας.

Μεταξύ των πρόσφατων ευρημάτων ήταν το πάτωμα ενός ρωμαϊκού ναού, που χτίστηκε από τον γιο του Ηρώδη, Φίλιππο, και ήταν αφιερωμένος στην Ιουλία, την κόρη του Αυγούστου. Επίσης βρέθηκαν νομίσματα, χάντρες, κανάτες και κλειδιά σπιτιών, καθώς και μια ασπίδα που ανήκε σε ρωμαίο στρατιώτη. Το πιο σημαντικό εύρημα ήταν ένα νόμισμα, χρονολογημένο το 35 π.Χ., που φτιάχτηκε στην πόλη Άκρα, με την ευκαιρία της άφιξης της Κλεοπάτρας και του Μάρκου Αντώνιου. Συνολικά υπάρχουν 12 τέτοια νομίσματα.
 

Πηγή: express/JPost.com