ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ, ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑΤΩΝ»
ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στις 6 και 7 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη το συνέδριο: «Επαγγέλματα, Απασχόληση και Ανεργία στην Ελλάδα. Ο ρόλος της Κατάρτισης και των Επαγγελματικών Περιγραμμάτων» υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Friedrich-Ebert-Stiftung και με τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP).

Βασικές κατευθύνσεις του συνεδρίου ήταν το ζήτημα της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συντελεστεί στο χώρο της παιδείας τα τελευταία χρόνια, καθώς και η χάραξη ένός σχεδίου με συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον.

Στο πλαίδιο της πρώτης θεματικής ενότητας της ολομέλειας του συνεδρίου, με τίτλο: «Επαγγέλματα και Παραγωγικές Δομές στην Ελλάδα», ο Καθηγητής Οικονομικών του ΕΚΠΑ, κ. Παναγιώτης Πετράκης, σε συνεργασία με τον οικονομολόγο-ερευνητή Παντελή Κωστή, πραγματοποίησαν σχετική εισήγηση με θέμα: «Διαρθρωτική Ανεργία και Προοπτικές της Ελληνικής Αγοράς Εργασίας», προβάλλοντας ιδιαιτέρως σημαντικά στατιστικά στοιχεία και παραμέτρους τόσο της ανεργίας, όσο και των τάσεων της αγοράς εγασίας στην Ελλάδα, σε συνάρτηση με το εγχώριο και ευρωπαϊκό κοινωνικοοικονομικό περιβάλλλον.

Εδώ μπορείτε να δείτε ολόκληρη την παρουσίαση της εισήγησης, όπως προβλήθηκε στο συνέδριο.


Παρατίθεται φωτογραφικό υλικό με στιγμιότυπα από το συνέδριο:


 

www.YouGoCulture.com

Online διαδραστική πλατφόρμα προβολής του πολιτισμού των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπες στο www.act4Greece.gr Επίλεξε τη ∆ράση YOU GO CULTURE

Κάνε τη δωρεά σου με ένα κλικ στο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ή με απ’ ευθείας κατάθεση ή μέσω internet, phone και mobile banking.

Πρόγραμμα Crowdfunding