Εντοπίστηκαν μυστηριώδη ραδιοσήματα από το βαθύ διάστημα

Οι αστρονόμοι αποκάλυψαν λεπτομέρειες σχετικά με μυστηριώδη σήματα που εκπέμπονται από έναν μακρινό γαλαξία, τα οποία λήφθηκαν από ένα τηλεσκόπιο στον Καναδά.

Η ακριβής φύση και πηγή αυτών των ραδιοκυμάτων είναι άγνωστη.

Πρόκειται για ένα παράδοξο επαναλαμβανόμενο σήμα, το οποίο προέρχεται από την ίδια πηγή, περίπου 1,5 δισ. έτη φωτός μακριά.

Ένα τέτοιο γεγονός έχει αναφερθεί μόνο μία φορά στο παρελθόν, από διαφορετικό τηλεσκόπιο.

«Γνωρίζοντας ότι υπάρχει άλλος ένας υποδηλώνεται ότι ενδέχεται να υπάρχουν περισσότεροι εκεί έξω», είπε η Ingrid Stairs, αστροφυσικός από το πανεπιστήμιο British Columbia.

«Και με περισσότερους ενισχυτές και πιο πολλές πηγές διαθέσιμες για μελέτη, ίσως μπορέσουμε να καταλάβουμε αυτούς του κοσμικούς γρίφους – από πού έρχονται και ποια είναι η αιτία τους».

Το παρατηρητήριο CHIME, που βρίσκεται στην Okanagan Valley, περιλαμβάνει τέσσερις κεραίες 100 μέτρων μήκους, ημικυλινδρικές, οι οποίες ελέγχουν όλο το βόρειο ουρανό κάθε μέρα.

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες σχετικά με το ποια μπορεί να είναι η αιτία. Μεταξύ αυτών προτείνεται ένα αστέρι νετρονίων με πολύ ισχυρό μαγνητικό πεδίο που περιστρέφεται πολύ γρήγορα, ή δύο αστέρια νετρονίων που συγχωνεύονται ή και, για μια μειοψηφία παρατηρητών, κάποιας μορφής εξωγήινο διαστημόπολοιο.

 

Πηγή: BBC

www.YouGoCulture.com

Online διαδραστική πλατφόρμα προβολής του πολιτισμού των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπες στο www.act4Greece.gr Επίλεξε τη ∆ράση YOU GO CULTURE

Κάνε τη δωρεά σου με ένα κλικ στο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ή με απ’ ευθείας κατάθεση ή μέσω internet, phone και mobile banking.

Πρόγραμμα Crowdfunding