Εντυπωσιακή βίλα από την Πομπηία άνοιξε για το κοινό

36 χρόνια μετά την εγκατάλειψή του, ένα από τα πιο όμορφα αρχαία ρωμαϊκά σπίτια της Ιταλίας, θαμμένο κάτω από τόνους τέφρας του Βεζούβιου, άνοιξε ξανά για το κοινό.

Χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνικές, μια ομάδα συντηρητών, αποκατέστησε τη λεγόμενη βίλα Bicentenary (δισεκατοντήριδα), ένα τριώροφο κτίριο στο Herculaneum το οποίο, όπως και η γειτονική Πομπηία, καταστράφηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου. 

Το σπίτι ανακαλύφθηκε αρχικά το 1938, αλλά μετά από μερικά χρόνια έκλεισε. «Είναι ένα κόσμημα σε αυτή την τοποθεσία και το άνοιγμα του σήμερα σηματοδοτεί πραγματικά μια μεγάλη ευκαιρία για όλη την αναβίωση του τόπου και για αυτό το κομμάτι της κληρονομιάς, το οποίο είναι μοναδικό στον κόσμο», δήλωσε η Leslie Rainer, συντηρήτρια στο Ινστιτούτο Getty, το οποίο βοήθησε στις εργασίες.

Η βίλα ήταν ένα από τα πιο πολυτελή ιδιωτικά σπίτια της πόλης, με καλά διατηρημένα ψηφιδωτά δάπεδα και τοιχογραφίες που απεικονίζουν μυθολογικές σκηνές και μοτίβα με ζώα. Οι τοιχογραφίες απεικονίζουν μεταξύ άλλων σκηνές με τη θεά Αφροδίτη και τον Άρη ενώ μία άλλη έχει θέμα τον Δαίδαλο και τη βασίλισσα Πασιφάη.

Για να δείτε το βίντεο πατήστε εδώ.

 

Πηγή: Lifo

www.YouGoCulture.com

Online διαδραστική πλατφόρμα προβολής του πολιτισμού των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπες στο www.act4Greece.gr Επίλεξε τη ∆ράση YOU GO CULTURE

Κάνε τη δωρεά σου με ένα κλικ στο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ή με απ’ ευθείας κατάθεση ή μέσω internet, phone και mobile banking.

Πρόγραμμα Crowdfunding