Microsoft: Η συσκευή που οι δημιουργοί της ζήτησαν να μη χρησιμοποιηθεί σε πόλεμο

Η Microsoft παρουσίασε στη Βαρκελώνη και στο περιθώριο της Διεθνούς Εκθέσεως Τεχνολογίας τη νέα αναβαθμισμένη έκδοση της συσκευής επαυξημένης πραγματικότητας HoloLens 2, λίγο πριν ξεκινήσει επίσημα η Mobile World Congress.

Το νέο HoloLens 2 μπορεί να παρακολουθήσει τις κινήσεις των ματιών και των χεριών του χρήστη και να τους κάνει να νιώσουν σαν να αγγίζουν και να χειρίζονται ολογράμματα, π.χ. παίζοντας ένα ολόγραμμα πιάνου. Επίσης, η νέα συσκευή, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και το BBC και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχει μεγαλύτερη ανάλυση και παράλληλα «επαυξάνει» την πραγματικότητα σε υπερδιπλάσιο μέρος του οπτικού πεδίου του χρήστη.

Η εταιρεία παρουσίασε τη νέα συσκευή ως «ώριμη» πια για επιχειρηματική/επαγγελματική χρήση, π.χ. στον κατασκευαστικό ή στον ιατρικό τομέα. Μέχρι στιγμής, πάντως, η τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας, όπως αυτή του HoloLens και του ανταγωνιστικού Magic Leap, δεν έχει τύχει ευρείας χρήσης, με εξαίρεση το παιγνίδι Pokemon για smartphones. Η τιμή της έκδοσης Enterprise του HoloLens 2 ορίστηκε στα 3.500 δολάρια (μείωση περίπου 30% σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση).

Όμως, η παρουσίαση της νέας συσκευής ήλθε δύο μόλις ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση μέσω Twitter μιας επιστολής διαμαρτυρίας από 94 εργαζόμενους της Microsoft, οι οποίοι καλούν την εταιρεία να «σπάσει» τη συμφωνία της ύψους 480 εκατομμυρίων δολαρίων με το Πεντάγωνο των ΗΠΑ για την ανάπτυξη στρατιωτικών εφαρμογών του HoloLens.

«Δεν θέλουμε να αναπτύξουμε όπλα και απαιτούμε να έχουμε λόγο στο πώς χρησιμοποιείται η δουλειά μας», αναφέρουν οι εργαζόμενοι, που ζητούν να σταματήσει η ανάπτυξη από την εταιρεία «όλων των οπλικών τεχνολογιών».

Η συμφωνία με την ονομασία Integrated Visual Augmentation System (IVAS), που είχε υπογραφεί πέρυσι το Νοέμβριο, προβλέπει ότι η Microsoft θα παρέχει τουλάχιστον 2.500 συσκευές επαυξημένης πραγματικότητας στο αμερικανικό στρατό, ώστε να δοκιμασθούν στο πεδίο της μάχης και για την εκπαίδευση των στρατιωτών. Οι συσκευές για το στρατό θα μπορούσαν τελικά να φθάσουν τις 100.000.

Η Microsoft δήλωσε ότι λαμβάνει υπόψη της τις αντιδράσεις των εργαζομένων. Από την άλλη, επανέλαβε δήλωση του προέδρου της, Μπραντ Σμιθ, πως ισχύει η δέσμευση της να βοηθήσει τις ένοπλες δυνάμεις, ενώ παράλληλα υποστηρίζει την επιβολή νομοθεσίας που θα διασφαλίζει την υπεύθυνη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Το Πεντάγωνο δεν είχε κάποιο σχόλιο για την υπόθεση.

Για μια «γεύση» από το HoloLens 2, πατήστε εδώ.

Πηγή: Newsbeast

 

www.YouGoCulture.com

Online διαδραστική πλατφόρμα προβολής του πολιτισμού των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπες στο www.act4Greece.gr Επίλεξε τη ∆ράση YOU GO CULTURE

Κάνε τη δωρεά σου με ένα κλικ στο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ή με απ’ ευθείας κατάθεση ή μέσω internet, phone και mobile banking.

Πρόγραμμα Crowdfunding