Ανακάλυψη αρχαίου στρατού-μινιατούρας στην Κίνα

Μέσα σε ένα όρυγμα 2.100 ετών στην Κίνα, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν στρατό-μινιατούρα, όπου όλα ήταν προσεκτικά τακτοποιημένα: άμαξες, ιππικό, παρατηρητήρια, πεζικό και μουσικοί.

Ο στρατός αυτός φαίνεται σαν μια εκδοχή σε μικρό μέγεθος του γνωστού πήλινου στρατού, ο οποίος είχε δημιουργηθεί για τον πρώτο αυτοκράτορα της Κίνας, τον Qin Shi Huang. Με βάση το σχέδιο των νέων ευρημάτων, οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι το όρυγμα είχε δημιουργηθεί περίπου έναν αιώνα μετά τον πήλινο στρατό.

Το νότιο τμήμα του ορύγματος είναι γεμάτο με μορφές ιππικού και άμαξες, μαζί με παρατηρητήρια ύψους 140 εκ. Στο κέντρο του ορύγματος, στέκονται περίπου 300 πεζοί σε τετράγωνη διάταξη, ενώ στο βόρειο μέρος υπάρχει μια μινιατούρα ενός θεατρικού περιπτέρου, με μικρά γλυπτά μουσικών.

«Η μορφή και η κλίμακα του ορύγματος δείχνει ότι συνόδευε ένα μεγάλο ταφικό χώρο», έγραψαν οι αρχαιολόγοι σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Chinese Cultural Relics. «Οι άμαξες, το ιππικό και το πεζικό σε τετράγωνο σχηματισμό χρησιμοποιούνταν για ταφές μοναρχών ή αξιέπαινους αξιωματούχους ή πρίγκιπες», σημείωσαν.

Πιστεύεται ότι αυτός ο στρατός-μινιατούρα είναι πιθανό να είχε δημιουργηθεί για τον Liu Hong, πρίγκιπα του Qi (μιας περιοχής της Κίνας), ο οποίος ήταν γιος του αυτοκράτορα Wu (141–87 B.C.).

Credit: Photo courtesy Chinese Cultural Relics

Πηγή: Live Science

 

 

www.YouGoCulture.com

Online διαδραστική πλατφόρμα προβολής του πολιτισμού των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπες στο www.act4Greece.gr Επίλεξε τη ∆ράση YOU GO CULTURE

Κάνε τη δωρεά σου με ένα κλικ στο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ή με απ’ ευθείας κατάθεση ή μέσω internet, phone και mobile banking.

Πρόγραμμα Crowdfunding