Τελικά, ο covid-19 είναι ανθρώπινο δημιούργημα;

Τελικά, ο κορονοϊός που μαστίζει την ανθρωπότητα έχει δημιουργηθεί σε εργαστήριο ή όχι; Νέα μελέτη δίνει απάντηση σε αυτό το ερώτημα που απασχολεί λιγότερο ή περισσότερο πολλούς ανθρώπους.

Σύμφωνα με τη νέα αυτή μελέτη ο SARS-CoV-2 δεν είναι συνονθύλευμα γνωστών ιών, όπως θα συνέβαινε αν ήταν δημιουργημένος σε εργαστήριο. Επιπλέον έχει ασυνήθιστα χαρακτηριστικά που μόνο πρόσφατα έχουν ταυτοποιηθεί. Ως εκ τούτου, οι ερευνητές Kristian Andersen (ερευνητής μεταδοτικών ασθενειών στο Scripps Research Institute του πανεπιστημίου La Jolla, της Καλιφόρνια) και οι συνεργάτες του θεωρούν ότι έχει έρθει από τη φύση, όπως καταλήγουν σε αναφορά τους στις 17 Μαρτίου στο περιοδικό Nature Medicine.

Όπως επισημαίνει ο Andersen, ήταν ξεκάθαρο σχεδόν από την αρχή ότι δεν ήταν ανθρώπινο δημιούργημα.  Ο συνεργάτης του Robert Garry επισημαίνει ότι δεν είναι ένας ιός που κάποιος θα μπορούσε να είχε συλλάβει και δημιουργήσει. Έχει πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά, ορισμένα από τα οποία στερούνται λογικής. Δεν θα τα συμπεριελάμβανες, αν προσπαθούσε να κατασκευάσεις έναν θανατηφόρο ιό.

Με την προσέγγιση αυτή συμφωνούν και άλλοι επιστήμονες, όπως η Emma Hodcroft, μοριακή επιδημιολόγος του πανεπιστημίου της Βασιλείας στην Ελβετία, η οποία δεν ανήκε στην ομάδα του Andersen.

Ο Andersen επισημαίνει ότι αυτή η έρευνα πιθανώς δεν θα σταματήσει τους συνωμοσιολόγους. Ωστόσο, πιστεύει ότι αυτή η ανάλυση έπρεπε να γίνει. Ο ίδιος λέει: «Κι εγώ ήμουν σκεπτικός στην αρχή και διαρκώς αμφιταλαντευόμουν». Τώρα όμως έχει πειστεί. «Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι φυσικός».

Πηγή: sciencenews


 

www.YouGoCulture.com

Online διαδραστική πλατφόρμα προβολής του πολιτισμού των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπες στο www.act4Greece.gr Επίλεξε τη ∆ράση YOU GO CULTURE

Κάνε τη δωρεά σου με ένα κλικ στο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ή με απ’ ευθείας κατάθεση ή μέσω internet, phone και mobile banking.

Πρόγραμμα Crowdfunding