ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ (;)

Ο Ιησούς Χριστός αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ένας ανοιχτόχρωμος άνδρας με γενειάδα, ο οποίος σταυρώθηκε πριν από περίπου 2.000 χρόνια. Ωστόσο, μια ομάδα ιταλών επιστημόνων μελέτησε τη γνωστή Σινδόνη του Τορίνο προκειμένου να αναδημιουργήσει αυτό που πιστεύουν πως είναι το πιο ακριβές αντίγραφο του σώματος του Χριστού.

Οι εικόνες που αναπαριστούν τον Χριστό ως ανοιχτόχρωμο, με γενειάδα και μακριά μαλλιά βασίζονται σε βυζαντινές εικόνες του 4ου αι. Αλλά υπάρχουν λίγα ιστορικά στοιχεία που υποστηρίζουν αυτές τις αναπαραστάσεις.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο και το Νοσοκομείο της Πάδουα εξέτασαν την Ιερά Σινδόνη, ένα ύφασμα που πολλοί πιστεύουν πως πάνω του έχει αποτυπωθεί η εικόνα του Ιησού της Ναζαρέτ.

Ο καθηγητής Giulio Fanti, επικεφαλής της προσπάθειας, είπε ότι η ανακατασκευή είναι μια ακριβής εικόνα του πώς έμοιαζε ο Χριστός «κατά την παραμονή του στη Γη».

Είπε: «Το μοντέλο μας είναι μια τρισδιάστατη αναπαράσταση των πραγματικών διαστάσεων του ανθρώπου του Τορίνου, βασισμένη στους ακριβείς υπολογισμούς μας των ιχνών που έχουν μείνει στο ύφασμα, με το οποίο τυλίχτηκε το σώμα του Χριστού μετά τη Σταύρωση. Είμαι πεισμένος ότι επιτέλους έχουμε την πραγματική εικόνα του πώς ο Ιησούς έμοιαζε όταν ήταν στη Γη. Νομίζω πως πλέον θα είναι δύσκολο να αναπαρασταθεί χωρίς να γίνεται αναφορά στη δουλειά μας».

Ο καθηγητής Fanti ανέφερε ότι ο Ιησούς θα πρέπει να ήταν 5,9 ίντσες ψηλότερος από το μέσο όρο των συγχρόνων του. Πρόσθεσε: «Θα μπορούσες να πει, είχε μια μάλλον μεγαλόπρεπη, επιβλητική παρουσία».

Η μελέτη της Ιεράς Σινδόνης αποκάλυψε εκατοντάδες επώδυνες πληγές στο μπροστινό και πίσω μέρος του σώματος.

Οι ερευνητές μέτρησαν 370 κοψίματα, τα οποία μάλλον έχουν προκληθεί από μαστίγωμα, αλλά υποπτεύονται πως θα πρέπει να υπήρξαν και περισσότερα.

 

Πηγή: express

 

www.YouGoCulture.com

Online διαδραστική πλατφόρμα προβολής του πολιτισμού των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπες στο www.act4Greece.gr Επίλεξε τη ∆ράση YOU GO CULTURE

Κάνε τη δωρεά σου με ένα κλικ στο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ή με απ’ ευθείας κατάθεση ή μέσω internet, phone και mobile banking.

Πρόγραμμα Crowdfunding