ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

ΔΕΥΤΕΡΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ BANKBOT
ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

Οι δευτεροετείς φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σπύρος Αυλωνίτης και Γιάννος Χατζηαγάπης, κατέκτησαν την 1η θέση στο διαγωνισμό καινοτομίας NBG i-bank #fintech crowdhackathon, που διεξήχθη στις 23 και 24 Απριλίου 2016, με θέμα την ανάπτυξη εφαρμογών (Minimum Viable Products - MVP) και την επιχειρησιακή καινοτομία στις τεχνολογίες των οικονομικών συναλλαγών.

Το NBG i-bank #fintech crowdhackathon διοργανώνεται στο πλαίσιο των διαγωνισμών Crowdhackathon, που είναι μια πρωτοβουλία της εταιρίας καινοτομίας Crowdpolicy, μαζί με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων INNOVATHENS, με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας.

Η εφαρμογή Bankbot που ανέπτυξαν οι φοιτητές και κατέκτησε το 1ο βραβείο επιτρέπει στους πελάτες της Εθνικής Τράπεζας να κάνουν συναλλαγές μέσω του Facebook Messenger (π.χ. ενημέρωση για υπόλοιπο λογαριασμού, δήλωση απώλειας κάρτας, αποστολή μικρών ποσών, κ.λπ.). Εκτός από το χρηματικό βραβείο των 1.500 ευρώ που κέρδισαν οι φοιτητές, τους προσφέρθηκε, μεταξύ πολλών άλλων δώρων, και συμβόλαιο για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς την Εθνική Τράπεζα αξίας 10.000 ευρώ.