Πώς ήταν η αρχαία Γη

Η Γη ήταν εντελώς διαφορετική όταν σχηματίστηκε σε σχέση με σήμερα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Natural Geoscience. Οι ερευνητές που δημοσίευσαν το άρθρο εξέτασαν ένα κομμάτι φλούδας ωκεανού από τη βορειοδυτική Αυστραλία, η χρονολογία του οποίου είναι 3,2 δισεκατομμύρια χρόνια.

Το γεωλογικό μέρος, που ονομάζεται «περιοχή Πανόραμα», παρείχε στοιχεία σχετικά με τη χημεία του ωκεάνιου νερού πριν από δισεκατομμύρια χρόνια.

Ο επικεφαλής των ερευνητών Benjamin Johnson και ο συν-συγγραφέας του άρθρου Boswell Wing ανέλυσαν στοιχεία από περισσότερα από 100 δείγματα βράχων, αναζητώντας δύο διαφορετικά ισότοπα οξυγόνου παγιδευμένα στο πέτρωμα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, η αρχαία Γη καλυπτόταν από νερό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρχαν σημεία με ξηρά γη. Αυτά, όμως, δεν έμοιαζαν καθόλου με τις σημερινές ηπείρους.

Ωστόσο, η μελέτη δεν απαντά στο ερώτημα πότε οι τευτονικές πλάκες άρχισαν να κινούνται κατά τέτοιον τρόπο ώστε να σχηματιστούν οι ήπειροι. Ο κ. Johnson αναφέρει ότι το καλύψουν αυτό το κενό θα είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Πηγή: Independent

www.YouGoCulture.com

Online διαδραστική πλατφόρμα προβολής του πολιτισμού των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπες στο www.act4Greece.gr Επίλεξε τη ∆ράση YOU GO CULTURE

Κάνε τη δωρεά σου με ένα κλικ στο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ή με απ’ ευθείας κατάθεση ή μέσω internet, phone και mobile banking.

Πρόγραμμα Crowdfunding