ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑ ΣΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΝΑ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑ ΣΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΝΑ ΕΥΡΩΠΗΣ

Οι φοιτητές του ΕΚΠΑ είχαν και αυτή τη χρονιά σημαντικές διακρίσεις στον μαθηματικό διαγωνισμό SEEMOUS (South-Eastern European Mathematics Olympiad for University Students), που έγινε στην Οχρίδα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι τις 5 Μαρτίου. 

Πιο συγκεκριμένα κατέκτησαν τα εξής μετάλλια:

  • Γιώργος Κοτσοβόλης, Αργυρό

  • Γιώργος Κοντογεωργίου, Αργυρό

  • Νίκος Γκούμας, Χάλκινο

Συνοδός της ομάδας ήταν ο φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος του ΕΚΠΑ και πολυβραβευμένος νικητής φοιτητικών διαγωνισμών, Κωνσταντίνος Ψαρομήλιγκος, ο οποίος έκανε σημαντικότατη δουλειά στη διεκδίκηση βαθμών κατά τη βαθμολόγηση.Ο διαγωνισμός SEEMOUS (South-Eastern European Mathematics Olympiad for University Students) είναι ένας μαθηματικός διαγωνισμός, που αφορά πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές. Ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007. Οι φοιτητές διαγωνίζονται μία ημέρα σε τέσσερα προβλήματα, τα οποία είναι μεταφρασμένα στη γλώσσα του κάθε διαγωνιζόμενου και αφορούν την ύλη των μαθημάτων: Απειροστικός Λογισμός, Γραμμική Άλγεβρα, Βασική Άλγεβρα, Πραγματική Ανάλυση, Συνδυαστική και Θεωρία Αριθμών.

Κάθε χρόνο, παραδίδονται μαθήματα προετοιμασίας στους ενδιαφερόμενους φοιτητές στο κτήριο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας. Τα μαθήματα γίνονται από μέλη ΔΕΠ του Μαθηματικού Τμήματος και της σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Πολυτεχνείου. Τα τελευταία χρόνια, στη διδασκαλία των μαθημάτων εμπλέκονται ενεργά και με μεγάλη επιτυχία και οι φοιτητές που είχαν διακριθεί σε παλαιότερους διαγωνισμούς. 

Τα μαθήματα ξεκινούν κάθε χρόνο στα μέσα Νοεμβρίου, ενώ τον Ιανουάριο γίνεται διαγωνισμός για την επιλογή της εξαμελούς Εθνικής Ομάδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας. Εκτός από την Εθνική Ομάδα, ομάδες στέλνουν και πανεπιστήμια ξεχωριστά. 

Οι φοιτητές του ΕΚΠΑ είχαν πάντοτε σημαντικές διακρίσεις με χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια κάθε χρονιά, από την αρχή του θεσμού μέχρι σήμερα