Σημαντικοί οι κίνδυνοι από την υπερβολική χρήση Smartphone

Σημαντικοί οι κίνδυνοι από την υπερβολική χρήση Smartphone

Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα μιας νέας μελέτης σχετικά με την επίδραση που μπορεί να έχει στον εγκέφαλο ο εθισμός στο smartphone και το ίντερνετ.

Η έρευνα εξέτασε ανθρώπους που είχαν κόλλημα με το κινητό τους και το ίντερνετ. Και σύμφωνα με τα αποτελέσματα φαίνεται να προκαλούν πρόβλημα στον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου, προκαλώντας χημικές ανισορροπίες, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν σημαντικό άγχος και κούραση.

Εκείνοι που περιέγραψαν τον εαυτό τους ως εθισμένο στο κινητό τους, υποβλήθηκαν σε ένα τεστ γνωστό ως MRS, το οποίο ελέγχει τη χημική σύσταση του ανθρώπινου εγκεφάλου. Μέτρησαν τα επίπεδα γ-αμινοβουτυρικού οξέος (GABA), μια χημική σύσταση που επιβραδύνει τα σήματα στον εγκέφαλο.

Βρέθηκε ότι η αναλογία του GABA με έναν άλλο σημαντικό νευροδιαβιβαστή δεν υπήρχε σε ανθρώπους που είχαν διαγνωστεί με εθισμό στο ίντερνετ και το smartphone. Αυτό μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου, όπως επεσήμαναν οι ερευνητές.

Προηγούμενες έρευνες είχαν συνδέσει το GABA με τον έλεγχο της όρασης και της κίνησης και τη ρύθμιση διαφόρων εγκεφαλικών λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένου του άγχους. Οι αλλαγές στον εγκέφαλο θα μπορούσαν επίσης να συνδεθούν με προβλήματα στην επεξεργασία πληροφοριών και συναισθημάτων, σύμφωνα με τον Hyung Suk Seo, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Κορέας, ο οποίος διεξήγαγε την έρευνα.

Η έρευνα εξέτασε 19 νέους ανθρώπους, οι οποίοι είχαν διαγνωστεί με εθισμό στο ίντερνετ και το smartphone. Αυτοί ελέγχθηκαν σε αντιπαραβολή με ανθρώπους του ίδιου φύλου και της ίδιας ηλικίας, αλλά δεν ήταν εθισμένοι.

Βρέθηκε ότι οι αναλογίες του GABA προς την κρεατίνη και τη γλουταμίνη, δύο σημαντικά οξέα, σχετίζονταν με το πόσο εθισμένος είναι κάποιος με το ίντερνετ και το κινητό του, αλλά και με την κατάθλιψη και το άγχος.

Πηγή: Independent

www.YouGoCulture.com

Online διαδραστική πλατφόρμα προβολής του πολιτισμού των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπες στο www.act4Greece.gr Επίλεξε τη ∆ράση YOU GO CULTURE

Κάνε τη δωρεά σου με ένα κλικ στο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ή με απ’ ευθείας κατάθεση ή μέσω internet, phone και mobile banking.

Πρόγραμμα Crowdfunding