ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΪΟΥ

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 180 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑ
ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΪΟΥ

Φωτογραφία: commons.wikimedia.org


Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιον Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) συμπληρώνει φέτος 180 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας με πολυσχιδή εκπαιδευτική, επιστημονική και κοινωνική προσφορά. Στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους συμμετέχουν και τα Πανεπιστημιακά Μουσεία.

Το Σάββατο 6 Μαΐου 2017, το Ε.Κ.Π.Α. ανοίγει στο ευρύ κοινό τα Πανεπιστημιακά Μουσεία, από τις 11:00 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ., ώστε το κοινό  να γνωρίσει και να ενημερωθεί για τον επιστημονικό και πολιτιστικό πλούτο του Πανεπιστημίου, με παράλληλες ανά χρονικά διαστήματα ξεναγήσεις. Οι υπεύθυνοι Καθηγητές και Διευθυντές των Μουσείων, καθώς και το προσωπικό τους θα προσφέρουν στους επισκέπτες την εμπειρία της γνωριμίας του σπάνιου θησαυρού, που διαθέτουν τα επί μέρους πανεπιστημιακά Τμήματα στις μουσειακές τους συλλογές.


Η γεωγραφική κατανομή των Πανεπιστημιακών Μουσείων εντοπίζεται σε τρία σημεία: στα Μουσεία της Σχολής Επιστημών Υγείας, στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις στο Γουδή, στα Μουσεία της Πανεπιστημιόπολης Ζωγράφου και στο Μουσείο Ιστορίας και το Ιστορικό Αρχείο, στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, ομάδα της πανεπιστημιακής κοινότητας θα προσφέρει ξενάγηση στο ιστορικό κτήριο του Ε.Κ.Π.Α. (Πανεπιστημίου 30). Για τους επισκέπτες των Μουσείων της Πανεπιστημιόπολης θα υπάρχει λεωφορείο στην κεντρική είσοδο της Πανεπιστημιόπολης, επί της οδού Ούλωφ Πάλμε, για την εύκολη μετάβαση των επισκεπτών στα Μουσεία.


Εκδηλώστε ενδιαφέρον, μιλήστε με τους ειδικούς και ελάτε να γνωρίσετε κρυμμένους θησαυρούς που συμβάλλουν διαχρονικά στην εκπαίδευση και την πανεπιστημιακή γνώση!


Δείτε εδώ αναλυτικές πληροφορίες για το κάθε Μουσείο.

www.YouGoCulture.com

Online διαδραστική πλατφόρμα προβολής του πολιτισμού των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπες στο www.act4Greece.gr Επίλεξε τη ∆ράση YOU GO CULTURE

Κάνε τη δωρεά σου με ένα κλικ στο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ή με απ’ ευθείας κατάθεση ή μέσω internet, phone και mobile banking.

Πρόγραμμα Crowdfunding