Επιβεβαιώθηκε η χρονολόγηση του τάφου του Χριστού

Επιβεβαιώθηκε η χρονολόγηση του τάφου του Χριστού

Δεν έχουν λείψει οι αμφιβολίες σχετικά με το αν ο Πανάγιος Τάφος είναι πράγματι το μέρος όπου ετάφη ο Ιησούς Χριστός. Μάλιστα, η ολοκληρωτική καταστροφή του το 1009 και η συνακόλουθη ανοικοδόμησή του αποτέλεσαν τη βάση για τη διατύπωση τέτοιων αμφισβητήσεων.

Τώρα τα επιστημονικά αποτελέσματα που δόθηκαν στο National Geographic, τα οποία προέκυψαν από έρευνα του ΕΜΠ, φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι τα υπολείμματα μιας ασβεστολιθικής σπηλιάς που βρίσκεται μέσα στο ναό είναι απομεινάρια του τάφου που είχαν θέσει οι αρχαίοι Ρωμαίοι.

Δείγμα κονιάματος, που πάρθηκε από ανάμεσα στην αρχική ασβεστολιθική επιφάνεια του τάφου και στη μαρμάρινη πλάκα που την καλύπτει, χρονολογήθηκε γύρω στο 345 μ.Χ. Σύμφωνα με τις ιστορικές αναφορές, ο τάφος ανακαλύφθηκε από τους Ρωμαίους και φυλάχθηκε γύρω στο 326.

Ενώ αρχαιολογικά είναι αδύνατο να ειπωθεί αν ο τάφος είναι το μέρος όπου ενταφιάσθηκε ο Ιησούς ο Ναζωραίος, ο οποίος σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη σταυρώθηκε στην Ιερουσαλήμ το 30 ή 33, τα νέα αποτελέσματα της χρονολόγησης θέτουν με ασφάλεια την αρχική κατασκευή του σημερινού ταφικού συμπλέγματος στην εποχή του Κωνσταντίνου, του πρώτου χριστιανού αυτοκράτορα της Ρώμης.

Πηγή: National Geographic

 

www.YouGoCulture.com

Online διαδραστική πλατφόρμα προβολής του πολιτισμού των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπες στο www.act4Greece.gr Επίλεξε τη ∆ράση YOU GO CULTURE

Κάνε τη δωρεά σου με ένα κλικ στο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ή με απ’ ευθείας κατάθεση ή μέσω internet, phone και mobile banking.

Πρόγραμμα Crowdfunding