Παρασκευή Τσίρη

Υποψήφια Διδάκτωρ | Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Νομικής Σχολής Αθηνών
Υποψήφια Διδάκτωρ | Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Νομικής Σχολής Αθηνών

H Παρασκευή (Εύα) Τσίρη είναι οικονομολόγος – διεθνολόγος και υποψήφια Διδάκτωρ του τμήματος  Διεθνών Σχέσεων της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Γεννήθηκε στη Χαλκίδα και είναι απόφοιτη του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους, ο ένας στα Οικονομικά με εξειδίκευση στα Οικονομικά και στη Διοίκηση της Υγείας και ο δεύτερος στη Διεθνή Ιατρική με εξειδίκευση στη Διαχείριση Κρίσεων.

Διαθέτει πλούσια συνεδριακή και σεμιναριακή εκπαίδευση και εμπειρία. 

Συγκαταλέγεται στους ερευνητές του Ευρωπαίκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet, όπου και ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στη Διαπραγμάτευση.

Εργάστηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών ως δόκιμη ερευνήτρια σε θέματα Μέσης Ανατολής και αναδυόμενων οικονομιών ενώ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων εργάστηκε ως liaison officer.

Τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζεται στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα της οικονομικής διαχείρισης και των προμηθειών. Μιλάει τρεις γλώσσες , έχει ενεργή εθελοντική δραστηριότητα και πλούσια ενασχόληση με την τέχνη.

Επικοινωνία