Νίκος Θεοχάρης

Καθηγητής Τεχνικών Μαθημάτων | Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου
Καθηγητής Τεχνικών Μαθημάτων | Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου
Νίκος Θεοχάρης | Καθηγητής Τεχνικών Μαθημάτων | Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου

Ο Νίκος Θεοχάρης είναι Καθηγητής Τεχνικών Μαθημάτων στην Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου, με γνωστικό αντικείμενο: «Οργάνωση και Λειτουργία Υποδοχής Ξενοδοχείων».

Σπούδασε Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στη Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας του Α.Τ.Ε.Ι. Πάτρας και πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σχολή Επιστημών της Διοίκησης, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Έχει διδάξει ως Εργαστηριακός Συνεργάτης στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Λαμίας, (Παράρτημα Άμφισσας), στο Τ.Ε.Ι. Πειραιά και στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας από το 1998 έως το 2011. Συνεργάζεται με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ως Εξωτερικός Συνεργάτης Καθηγητής στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (e-learning).

Έχει διατελέσει διοικητικό στέλεχος του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Τ.Ε.Κ.) του Υπουργείου Τουρισμού και επί σειρά ετών έχει εργαστεί ως στέλεχος του τμήματος υποδοχής σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Αθήνα και τη Ζάκυνθο. Επίσης, είναι σύμβουλος τουριστικών-ξενοδοχειακών επιχειρήσεων σε θέματα διοίκησης, οργάνωσης και μάρκετινγκ.

Έχει συγγράψει δύο βιβλία: α) «Front Office Management. Οργάνωση, Λειτουργία, Διεύθυνση», εκδόσεις Προπομπός, Α΄ έκδοση (2007), Β΄ έκδοση (2012) και β) «Διοίκηση Τομέα Δωματίων Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων», εκδόσεις Προπομπός, Α΄ έκδοση (2016), ενώ έχει δημοσιεύσει άρθρα τουριστικής θεματολογίας σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και έχει συμμετάσχει ως εισηγητής ανακοινώσεων σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια με κριτές.

Είναι μέλος του Ενιαίου Μητρώου Εκπαιδευτών Ενηλίκων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και εισηγητής σεμιναρίων σε θέματα Τουριστικού - Ξενοδοχειακού Μάνατζμεντ, Τουριστικού Μάρκετινγκ, και Τουριστικού Σχεδιασμού. Επίσης, είναι μέλος του Μητρώου Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών του ΕΚΠΑ, του ΛΑΕΚ - ΟΑΕΔ, καθώς και του Μητρώου Διδακτικού Προσωπικού του ΕΚΔΔΑ.

Επικοινωνία

E-mail: theocharis_n@mintour.gr, nikostheoharis@gmail.com
Τηλέφωνο: 22410 24190
Γραφείο: Α.Σ.Τ.Ε. Ρόδου, Δημοκρατίας 2, 851 00, Ρόδος