Η ΝΑΝΟΪΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Η ΝΑΝΟΪΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Η Nανοϊατρική αφορά τη χρήση υλικών στη νανοκλίμακα, κατασκευασμένα για να χρησιμοποιηθούν σε ιατρικές εφαρμογές. Ο τομέας της Νανοϊατρικής  μπορούμε να πούμε ότι αποτελείται από 2 κύριες κατηγορίες: (α) αυτή που σχετίζεται με τις θεραπευτικές προσεγγίσεις και περιλαμβάνει νανοφάρμακα, βιολογικά προϊόντα που προορίζονται για την άμεση αντιμετώπιση ενός ιατρικού προβλήματος και θεραγνωστικά (συνδυασμός απεικόνισης και θεραπείας). Οι κύριες εφαρμογές αυτής της κατηγορίας αφορούν τη θεραπεία για τον καρκίνο, μολυσματικές ασθένειες, καρδιοαγγειακές διαταραχές, φλεγμονώδεις/ανοσοποιητικές διαταραχές, και άλλα. Και (β) στα ιατρικά προϊόντα που αφορούν συσκευές για ιn vitro αναλύσεις (νανοαισθητήρες), in vitro και in vivo απεικόνιση, συσκευές της αναγεννητικής ιατρικής όπως νανοϊκριώματα οστών και δοντιών, συστήματα απελευθέρωσης φαρμάκων, ιστική αναγέννηση και αλλά κυρίως για καρδιοαγγειακές, ορθοπεδικές, νευρο-εκφυλιστικές εφαρμογές καθώς και για το διαβήτη και τον καρκίνο, όπως επίσης και οι ιατρικοί επίδεσμοι, για τη θεραπεία του καρκίνου, και χειρουργικά νανοεργαλεία.

Όσον αφορά τη θεραπεία του καρκίνου η νανοϊατρική είναι ήδη μια πραγματικότητα που παρέχει ένα ευρύ φάσμα νέων εργαλείων και δυνατοτήτων, που συμβάλλουν στη βελτιωμένη απεικόνιση των όγκων, και την αποδοτικότερη και στοχευμένη θεραπεία σε σχέση με τις παραδοσιακές προσεγγίσεις που χρησιμοποιούνται σήμερα. Η συμβολή της νανοϊατρικής στη μάχη για τον καρκίνο εστιάζεται στους παρακάτω κυρίως τομείς:

* Κάθε κείμενο που δημοσιεύεται στο InDeep Analysis εκφράζει και βαραίνει αποκλειστικά τον συντάκτη του. Οι αναλύσεις που δημοσιεύονται δεν συνιστούν συμβουλές για οποιουδήποτε είδους δραστηριότητα. Το InDeep Analysis δεν δεσμεύεται από τις πληροφορίες, τις απόψεις και τις αναλύσεις που δημοσιεύονται στην ψηφιακή πλατφόρμα του, και δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη για αυτές.