ΑΝΟΔΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΜΗΝΗ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ

ΑΝΟΔΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΜΗΝΗ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ

Το ελληνικό χρηματιστήριο, μετά από έναν Σεπτέμβριο συσσώρευσης πέριξ των 560 μονάδων και ισχνών τζίρων, κινήθηκε αρχικά προς την ισχυρή αντίσταση των 580 μονάδων με πειστικούς τζίρους, για τα δεδομένα της εποχής, και με τη βοήθεια όλων των μετόχων της μεγάλης κεφαλαιοποίησης προς το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων, το οποίο όμως δεν κατάφερε να προσεγγίσει.

Η έγκριση, έστω τμηματικά, της δόσης των 2,8 δις ευρώ έδωσε μια ώθηση στην αγορά, που σε συνδυασμό με το καλό κλίμα στις ξένες αγορές έδωσε την κίνηση, την οποία μπορούμε να πούμε πως ''χρωστούσε'' μετά από αρκετούς μήνες συσσώρευσης το ελληνικό χρηματιστήριο.


Το μεγαλύτερο κομμάτι του ενεργού επενδυτικού κοινού εστίασε κυρίως στον όμιλο Μυτιληναίου (ΜΥΤΙΛ), που υπεραπέδωσε μετά και τη συμφωνία της θυγατρικής του Αλουμινίου της Ελλάδος με τη ΔΕΗ, όσον αφορά στην τιμή της προμήθειας ρεύματος. Εξίσου ικανοποιητική ήταν και η κίνηση της μετοχής των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), μετά και την αναθέρμανση της πώλησης του ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη SOCAR από την οποία τα ΕΛΠΕ, ως μέτοχοι του 35%, προσδοκούν σημαντική ενίσχυση σε ρευστό.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η εβδομάδα που ξεκίνησε λογικά θα βρει την αγορά σε μια προσπάθεια σταθεροποίησης, μέχρι η διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για την β' αξιολόγηση να δώσει μια εικόνα για το πως θα κινηθούν και τα δύο μέρη. 

* Κάθε κείμενο που δημοσιεύεται στο InDeep Analysis εκφράζει και βαραίνει αποκλειστικά τον συντάκτη του. Οι αναλύσεις που δημοσιεύονται δεν συνιστούν συμβουλές για οποιουδήποτε είδους δραστηριότητα. Το InDeep Analysis δεν δεσμεύεται από τις πληροφορίες, τις απόψεις και τις αναλύσεις που δημοσιεύονται στην ψηφιακή πλατφόρμα του, και δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη για αυτές.