ΑΝΟΔΙΚΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΜΕ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΤΖΙΡΟ

ΑΝΟΔΙΚΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΜΕ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΤΖΙΡΟ

Έντονα ανοδικά αντέδρασε το Χρηματιστήριο της Αθήνας στην ολοκλήρωση του Eurogroup της Δευτέρας 9 Μαΐου συνεχίζοντας ένα ανοδικό σερί συνεδριάσεων που είχε ξεκινήσει απο την προηγούμενη εβδομάδα, προεξοφλώντας θετικές εξελίξεις στο μέτωπο της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Η συμπεριφορά του γενικού δείκτη εδώ και δυο εβδομάδες έδειχνε στους προσεκτικούς παρατηρητές ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι κοντά, με αποτέλεσμα να συντηρούνται τιμές πέριξ των 580 μονάδων χωρίς μεγάλο τζίρο και πιεστικούς πωλητές. Πλέον, με πιθανή την τελική συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Μαΐου η αγορά διέσπασε με εκρηκτικό τζίρο 195 εκατομμυρίων ευρώ τις 620 μονάδες κλείνοντας με άνοδο 3,15% στις 629 μονάδες προσεγγίζοντας κρίσιμες αντιστάσεις που θα κρίνουν τη μεσοπρόθεσμη τάση.

 
ΑΝΟΔΙΚΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΜΕ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΤΖΙΡΟ
 
 

Η δυνατότητα για συνέχιση της ανοδικής κίνησης θα κριθεί στις επόμενες συνεδριάσεις με την πιθανότατα προσέγγισης των 660-680 μονάδων να είναι αυξημένη, ανάλογα και με την ειδησεογραφία των ημερών που εντείνει τη μεταβλητότητα με απρόβλεπτο τρόπο. Βασικός άξονας της ανόδου ήταν, όπως είναι αναμενόμενο, ο τραπεζικός κλάδος με όλες τις μετοχές να κάνουν ανεξαιρέτως έντονα ανοδική κίνηση απομακρυνόμενες απο την τιμή των τελευταίων αυξήσεων κεφαλαίου, όπως η ΑΛΦΑ (2,30€), ή και προσεγγίζοντάς τες μετά από πολύ καιρό όπως η μετοχή της τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ(0,287€). Οι επόμενες συνεδριάσεις είναι λογικό να βγάλουν μια ήπια κατοχύρωση κερδών λόγω και των τεράστιων αποδόσεων για κάποιους που τόλμησαν να τοποθετηθούν στις πτωτικές υπερβολές των προηγουμένων μηνών, αλλά η μέσο-βραχυπροθεσμη τάση δείχνει ξεκάθαρα ανοδική.

* Κάθε κείμενο που δημοσιεύεται στο InDeep Analysis εκφράζει και βαραίνει αποκλειστικά τον συντάκτη του. Οι αναλύσεις που δημοσιεύονται δεν συνιστούν συμβουλές για οποιουδήποτε είδους δραστηριότητα. Το InDeep Analysis δεν δεσμεύεται από τις πληροφορίες, τις απόψεις και τις αναλύσεις που δημοσιεύονται στην ψηφιακή πλατφόρμα του, και δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη για αυτές.