ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΚΑΙ… ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ!

Στη ζωή εκτός από τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούμε, είναι απαραίτητη και η τήρηση των ισορροπιών. Ο κύριος ισορροπιστής δεν απαντάται μόνο στο τσίρκο, αλλά και στην ίδια τη ζωή της οικογένειας. Έχουμε την γνώμη, ότι στην οικογένεια, συχνά, εκείνος που φροντίζει την ισορροπία των υπολοίπων μελών της, πότε του ενός και πότε του άλλου, είναι δηλαδή ισορροπιστής, φαίνεται να είναι ο πατέρας, ο άνδρας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και οι ισορροπούμενοι δεν έχουν ίδιο μερίδιο ευθύνης, ίσως και περισσότερο, στην ισορρόπηση.

Πριν από όλα, όμως, προέχει η ισορροπία του ζευγαριού. Βρίσκουμε πολύ χαρακτηριστικό το γλυπτό του Καλύμνιου καλλιτέχνη Σακελλάρη Κουτούζη. Εκφράζει δυναμικά την αρχή της ισορροπίας. Τελικά, οι ρόλοι εναλλάσσονται και σ’  αυτό έγκειται το θαυμαστό του πράγματος. Ίσως εδώ να κρύβεται και το μεγάλο μυστικό της εκφράσεως του αποστόλου Παύλου «ουκ ένι άρσεν και θήλυ» (Γαλάτας 3, 28). Άνδρας και γυναίκα, γυναίκα και άνδρας αλλά και τα παιδιά, όλοι είναι υπεύθυνοι εξίσου για μια ισορροπημένη οικογένεια!

* Κάθε κείμενο που δημοσιεύεται στο InDeep Analysis εκφράζει και βαραίνει αποκλειστικά τον συντάκτη του. Οι αναλύσεις που δημοσιεύονται δεν συνιστούν συμβουλές για οποιουδήποτε είδους δραστηριότητα. Το InDeep Analysis δεν δεσμεύεται από τις πληροφορίες, τις απόψεις και τις αναλύσεις που δημοσιεύονται στην ψηφιακή πλατφόρμα του, και δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη για αυτές.

www.YouGoCulture.com

Online διαδραστική πλατφόρμα προβολής του πολιτισμού των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπες στο www.act4Greece.gr Επίλεξε τη ∆ράση YOU GO CULTURE

Κάνε τη δωρεά σου με ένα κλικ στο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ή με απ’ ευθείας κατάθεση ή μέσω internet, phone και mobile banking.

Πρόγραμμα Crowdfunding

Εξειδικευμένη γνώση με το κύρος του Πανεπιστημίου Αθηνών

E-Learning Προγράμματα

empty

Βιβλία & Συμμετοχή σε Συλλογικές Εκδόσεις

  •  
  • 1 από 2

Συνεντεύξεις

Συνεντεύξεις: