Λύθηκε (;) το μυστήριο των Βερμούδων

Όταν μιλάμε για άλυτα μυστήρια, το μυαλό πηγαίνει αμέσως στο Τρίγωνο των Βερμούδων. Πρόκειται για έναν τόπο, μεταξύ Μαϊάμι, Βερμούδες και Πουέρτο Ρίκο, όπου υπό ανεξήγητες συνθήκες έχουν εξαφανιστεί αεροσκάφη και πλοία.

Τώρα, ο Καρλ Κρουτσελνίσκι, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, υποστηρίζει ότι έλυσε το μυστήριο. Συγκεκριμένα, θεωρεί ότι δεν υπάρχει κανένα μυστήριο, αφού το «ποσοστό των αεροπλάνων και πλοίων που έχουν εξαφανιστεί στην περιοχή αυτή, είναι παρόμοιο σε σύγκριση με άλλα μέρη στον κόσμο – ειδικά αν ληφθεί υπόψη η μεγάλη κίνηση στο Τρίγωνο». Οπότε, το «μυστήριο» δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας συνδυασμός ανθρώπινου λάθους και καιρικών φαινομένων.

Ο αυστραλός επιστήμονας εξέτασε το περιστατικό με την «πτήση 19» στο Τρίγωνο των Βερμούδων. Πρόκειται για την εξαφάνιση, το 1945, πέντε βομβαρδιστικών της λεγόμενης «πτήσης 19» του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, που πραγματοποιούσαν  εκπαιδευτική αποστολή, στην περιοχή εκείνη. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε είναι ότι ο καιρός ήταν  εξαιρετικά άσχημος εκείνη την ημέρα, με σφοδρές καταιγίδες και τεράστια κύματα. Μάλιστα, από τα 14 μέλη των πληρωμάτων, μόνος ένας ήταν έμπειρος πιλότος, ο οποίος λέγεται ότι είχε πάει σε άσχημη κατάσταση, λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ. Επιπλέον, σύμφωνα με τα ημερολόγια πτήσης, δεν υπήρχε συμφωνία ως προς την κατεύθυνση που θα πετάξουν.

Πηγή: naftemporiki.gr