ΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: «ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ»
ΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Ο 1ος Μαθητικός Διαγωνισμός: «Τα εκθέματα του μουσείου μέσα από τα μάτια των μαθητών» με τίτλο: «Στα χνάρια της ιστορίας των θετικών επιστημών» ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των εργασιών (με τη μορφή περιοδικού εκθέματος) των δυο βραβευθέντων σχολικών ομάδων. Οι μαθητές, στο ρόλο του ερευνητή και του μουσειολόγου, δημιούργησαν με πρωτότυπο τρόπο τις δικές τους «βιογραφίες» εκθεμάτων, εμπνευσμένες από τις συλλογές του Μουσείου Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών (ΜΙΠΑ).

Το κοινό μπορεί να γνωρίσει από κοντά τα δύο νέα περιοδικά εκθέματα του ΜΙΠΑ μέσα από τα μάτια των μαθητών:

  • Από τις 10 Οκτωβρίου έως και τις 11 Νοεμβρίου 2016 θα εκτίθεται το περιοδικό έκθεμα που σχεδίασαν οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Σαλαμίνας, οι οποίοι έλαβαν το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό.

  • Από τις 18 Νοεμβρίου έως και τις 19 Δεκεμβρίου 2016 θα εκτίθεται το περιοδικό έκθεμα που σχεδίασαν οι μαθητές του Πρότυπου Γυμνασίου Αναβρύτων, οι οποίοι έλαβαν το δεύτερο βραβείο.

Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού 2015-2016 και να δείτε φωτογραφίες από την τελετή βράβευσης και τον σχεδιασμό των περιοδικών εκθεμάτων.


Στιγμιότυπο από τη διαδικασία δημιουργίας εκθέματος από ομάδα μαθητών.